Advertorial Světoznámý dort Marlenka mění svou tvář V roce 2003 se začal psát příběh dnes již světoznámého medového dortu Marlenka. Gevorg Avetisjan, který v té době přesídlil z válkou zmítané... 7. 10. 2024 ▪ 5 min. čtení
Advertorial Za dvacet let jsme se od obyčejného sporáku dostali k ultramoderním linkám, říká zakladatel Marlenky Ačkoli by se mohlo zdát, že kouzlo ruční výroby nic nenahradí, zakladatel společnosti Marlenka Gevorg Avetisjan si to nemyslí. Neustále... 15. 9. 2023 ▪ 6 min. čtení
20:17 DVTV Dortem proti rakovině pomáhá nemocným dětem: Svůj čas znám, nebudu ale sedět a brečet „Myšlenka vydělat peníze prodejem dortů přišla tak, že jsem se jednou ocitl před dětskou onkologií. Když vidíte děti, jak jdou s drénem... 21. 11. 2022 ▪ 20:17 min.
DVTV Gastromapa Lukáše Hejlíka: Na nejlahodnější zmrzlinu čekají u vesnické cukrárny v Zaječicích dlouhé fronty Jana Novotná peče dorty na zakázku a k tomu dělá zmrzlinu, na kterou se lidé sjíždějí z velké dálky. Novotná vlastní v Zaječicích na Chrudimsku... 18. 9. 2018
Video Nejlépe hodnocenými cukrárnami v Praze jsou Alchymista, If Café a Šlágr. Nabízejí i dort s becherovkou a mátovým marcipánem Tři pražské cukrárny nabízejí mimo jiné fantastické dorty. V bubenečském Alchymistovi je nejprodávanější cheesecake Berlín. Vinohradský Šlágr se... 4. 2. 2018
Z manažerky na jehlových podpatcích se stala kuchařkou pro zvířata. Dělá pro ně dorty a slaví úspěch, prodává je do 70 zemí Michaela Smrčková jako vedoucí marketingu vydělávala velké peníze. Miluje však koně, a tak vzala veškeré úspory a začala pro ně dělat speciální... 3. 9. 2017 ▪ 6 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Potštejnské pivo a domácí zákusky u Karlova mostu Pár metrů od Karlova mostu zvelebili dva spolužáci z gymnázia část přízemí starého domu a otevřeli tu zajímavý gastropodnik. Roesel - beer &... 2. 6. 2017 ▪ 3 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: V Cacao Prague umí skvělé dezerty. Teď se pustili do pastrami Domácí dezerty z Cacao Prague má Gourmetguru rád. Podnik se teď pustil také do přípravy pastrami. 16. 1. 2017 ▪ 2 min. čtení
ego! Oslaďte si život! Cukrařina jako poctivé řemeslo i umělecká činnost Najít dobrého cukráře už není tak těžké, ale stejně to chce jistou dávku trpělivosti. Asi jako když se učíte dělat makronky. A co teprve když si... 9. 12. 2016 ▪ 16 min. čtení
Dobroty v americkém stylu: V Cobbler´s Prague Bakery sází na tradiční receptury i neobvyklé ingredience Cupcaky, pestrobarevné dortíky s krémem a náplní, jsou ve Spojených státech velmi populární. S konceptem ručně vyráběných cupcaků podle tradiční... 5. 10. 2016 ▪ 3 min. čtení
Cukrářky upekly dort podle skutečných svatebních šatů. Dostal se do české knihy rekordů Do české knihy rekordů se zapsaly cukrářky, které upekly dort ve tvaru opravdových svatebních šatů. Vyrobily ho podle modelu módní návrhářky... 11. 1. 2016 ▪ 3 min. čtení
Recept Sladká perla večera: Pochutnejte si na vánočním lanýžovém dortu, který perfektně ozdobí váš stůl Sváteční stůl by měl mít nějakou dominantu. A když odhlédneme od svícnů a adventních věnců, co může být krásnějšího než nazdobený dort? Vánoční... 19. 12. 2015 ▪ 3 min. čtení
Kus Francie v srdci Prahy: Pekárna z Myslíkovy ulice dodává čerstvé výrobky i hotelům Hilton či Mariott Malá pekárna a cukrárna v Myslíkově ulici sice existuje jen pár měsíců, ale výrobky, které nabízí, znají fajnšmekři z farmářských trhů. Ručně... 6. 10. 2015 ▪ 4 min. čtení
Práce, kterou do dortu vložím, se mi nikdy plně nevrátí, říká mladá cukrářka V Česku přibývá mladých podnikatelů, kteří se rozhodli bojovat s nekvalitními potravinami. S vařením začali ve vlastních kuchyních, jejich... 30. 6. 2015 ▪ 4 min. čtení
Rozjezdy roku Skloubila módní návrhářství a výrobu dortů. S projektem putuje do finále Rozjezdů roku Porotu středočeského kola Rozjezdů roku oslovil nejvíce projekt dortového studia. Jeho zakladatelka Jana Králová v něm pojí své dvě největší... 1. 6. 2015 ▪ 4 min. čtení
Naservírujte si Rakousko v podobě dvou typických jídel na domácí talíř V Rakousku se spojují hutná rustikální jídla s rokokovými kopečky šlehačky. Zejména kuchaři na horských chatách vynikají často ve výrobě... 22. 10. 2013 ▪ 6 min. čtení
EKONOM: Kde se v Praze potěšit tartaletkami, makronkami nebo skvělou kávou Těžké máslové dorty nebo hutné větrníky už příliš nelákají. Procházka po špičkových cukrárnách dokládá, že v kurzu jsou dnes lehké, rafinované... 3. 9. 2012 ▪ 3 min. čtení