#jídlove Lukáše Hejlíka V paláci Lažanských, mezi ikonickými Café Slavia a Národním divadlem, otevřel bar, který si s divadelní linkou neskutečně zajímavě pohrává.... 8. 9. 2025 ▪ 2 min. čtení
#HotSpots: Kam v Česku na kreativní koktejly, sklenku vína nebo dokonale načepovaný šnyt Hledáte místo na skvělé rande, rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli u dobrého drinku? Vybrali jsme pro vás podniky z pěti českých měst. Každý... 27. 8. 2025 ▪ 5 min. čtení
Generační konflikt Boomer asking a boy’s math. Jak si mladá generace utahuje ze starších a v čem má i pravdu Tenhle díl Generačního konfliktu se poněkud zvrhl. Veronika odmítla seriózní debatu o generačních přístupech k alkoholu, protože nechtěla... 21. 7. 2025 ▪ 1 min. čtení
V Grandhotelu Pupp otevřeli nový tajný bar. Stačí najít zlaté tlačítko 007 a dát si nejdražší drink v Česku V přítmí legendárního Becher’s baru slyšíte tlumený smích vycházející odněkud za zdí. Procházíte kolem, než si na stěně všimnete... 16. 6. 2025 ▪ 2 min. čtení
Ginové opojení. Zkušený barman Jiří Richter pro vás vybral 9 nejzajímavějších lahví Vydali jsme se na omamnou pouť do světa ginu. A společně s barmanem a gin ambasadorem značky Jan Becher Pernod Ricard Jiřím Richterem objevovali... 31. 10. 2023 ▪ 6 min. čtení
BeNative Pět jednoduchých Prosecco koktejlů, které si namícháte doma Prosecco je nejoblíbenějším šumivým vínem světa a logicky se tak používá do řady koktejlů a osvěžujících míchaných nápojů. Asi nejznámější je v... ▪ 4 min. čtení
Neskládáme zbraně, hlásí bary, i když přicházejí o většinu tržeb Modrá myš ve Stodolní ulici v Ostravě působí jako zjevení. Nečepují tam pivo, nemají ani kávu, podnik živí prodej koktejlů, které bar v... 6. 10. 2020 ▪ 5 min. čtení
Velké čtení Jsem pionýr, který hledá slepé uličky. Dělám nesmysly, ale ještě jsem nezkrachoval, říká výstřední barman Pavel Tvaroh Barman Pavel Tvaroh je takový Sherlock Holmes v mixování nápojů. Chvílemi se zdá, jako by vůbec nevěděl, co dělá. Přitom si všímá i nejmenších... 14. 1. 2019 ▪ 9 min. čtení
Místo sody gin a citron vyměnit za pomeranč. Slavný koktej Negroni slaví sto let Američtí turisté, kteří se po konci první světové války houfně vypravovali do Evropy okouknout kontinent, kde se vyznamenali i padli mnozí... 11. 1. 2019 ▪ 2 min. čtení
Recept Koktejl se správnou chemií: Připravte si "svítící" drink podle barmanů z pražského Chemistry baru Denis Havlena a Jakub špaček si na Vinohradech otevřeli bar ve stylu chemické laboratoře. Pro magazín ego! vymysleli speciální luminiscenční... 8. 11. 2017 ▪ 2 min. čtení
Šumivé koktejly: Pomerančová šťáva nebo rybízový likér skvěle doplní jemné bublinky Překvapte přátele míchanými drinky ze sektu. Hodí se na party, brunch či posezení u grilu. Přidat můžete také několik zajímavostí o původu... 2. 8. 2017 ▪ 3 min. čtení
Inspirace ze světových barů: Na Islandu pijí pálenkovou Černou smrt, v Mexiku štiplavé pivo se solí Víte, co je Černá smrt, Michelada nebo Papa Daiquiri? Na všechny tyto drinky můžete narazit při letních cestách po světě. Jak chutnají? A dají... 26. 7. 2017 ▪ 4 min. čtení
Vodka a stříbro. Český barman roku přesvědčil při míchání drinků na rychlost i přípravě vlastního koktejlu Novým českým barmanem roku se stal Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru. Porotu přesvědčil v několika disciplínách včetně míchání drinků na... 12. 6. 2017 ▪ 3 min. čtení
Gourmetguru Český drink Beton je světovou inspirací. Stal se národním koktejlem V březnu tohoto roku vyhlásila Česká barmanská asociace anketu o český národní koktejl. Tím se stal Beton, nápoj z Becherovky a toniku, který... 19. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Světová soutěž v míchání nealkoholických koktejlů zná českého reprezentanta Českou republiku bude na světovém finále barmanské soutěže reprezentovat Jan Lukas. Národní klání vyhrál s originálním koktejlem, který chutná... 3. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Čeští barmani hledají národní koktejl. Pomůžete? Česká gastronomie má své stálice, co se týče jídla i pití. Jaký je ale český národní koktejl? Takovou otázku si položila i Česká barmanská... 17. 3. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Jak se pije Chaplin? Bar, který neexistuje míchá divadelní drinky Brněnský Bar, který neexistuje vytvořil koktejly k příležitosti mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno. Ten každoročně uvádí hry slavných... 28. 2. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Francouzská dekadence podle baru Le Valmont Uvnitř malého prostoru baru Le Valmont, kde se nachází jen pár míst k sezení a miniaturní taneční parket, na vás dýchne francouzská dekadence. A... 11. 1. 2017 ▪ 2 min. čtení
Byznys menu Podívejte se, jak v baru Bugsy's připravují jejich nejlepší drink krok za krokem Bugsy's, jeden z nejslavnějších a neprestižnějších barů v metropoli, nedávno oslavil jednadvacáté narozeniny. V barovém menu najdete i vepřový... 26. 4. 2017
Nejdivnější český bar představil nové menu. Experimentuje s podobou i ingrediencemi Brněnský bar Super Panda Cirkus už dvakrát získal ocenění Czech Bar Awards za nejlepší koktejlové menu. Jeho barmanský tým si pro návštěvníky... 7. 9. 2016