Barbora Kulíková dříve působila v restauracích Aureole, Flambée, Kampa Park a v Corinthia hotelu. Prvotní zkušenosti po vyučení sbírala na stáži ve Francii. Později se specializovala i na italskou, norskou a thajskou kuchyni. Rozhodnutí stát se cukrářkou ovlivnila Barbořina maminka. „Velice ráda pekla a já jsem jí už odmalička pomáhala. Cukrařina se mi velmi rychle dostala pod kůži,“ líčí cukrářské začátky Barbora Kulíková.

Barbora Kulíková velmi pečlivě sleduje nové metody a trendy v cukrářském oboru a těchto poznatků využívá k neustálému zlepšování práce. Kreativita a cit pro netradiční chutě jsou charakteristickým rysem jejích dezertů. Víc než sbírání gastronomických cen však oceňuje práci s lidmi, o čemž svědčí i úspěšné cukrářské kurzy, které Barbora dříve vedla. V kurzech vyučovala přípravu pravých čokoládových pralinek různých druhů i náplní.

Preferuje jednoduchost a čistotu. Vliv francouzské kuchyně se promítá i do jejího cukrářského umění. Barbořiným neoblíbenějším dezertem je Crème Brûlée. „Vylepšování a obměňovaní variant tohoto dezertu mě nikdy neomrzí,“ tvrdí Barbora.

Cukrařina je Barbořiným největším koníčkem. Ve volných chvílích se nejraději věnuje čtení odborné literatury a zkoušení nových receptů.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist