Václav Osička (43) má s vinařstvím mnohaleté zkušenosti. Narodil se v Moravském Žižkově, jihomoravské vesnici na pomezí Hanáckého Slovácka a Podluží, v tradiční vinařské oblasti. Proto se dá říci, že mezi vinicemi se pohyboval od dětství.

Vystudoval střední vinařskou školu ve Valticích a poté zahradnickou fakultu Mendelovy zemědělské a lesnické university v Brně. Po návratu z roční stáže v kalifornském vinařství zastával různé pracovní a manažerské pozice při výrobě jak tichých, tak i šumivých vín. Jak sám říká, rád by se zasadil o šíření dobrého jména moravského vinařství.

Jeho záliby jsou běh, cyklistika, ale také vinařská turistika a četba.

 

V České republice patří akciová společnost Vinium k největším etablovaným producentům vína. Jejím cílem je pokračovat v zlepšování hospodářských výsledků s důrazem na efektivitu vynakládaných prostředků. Postavení společnosti Vinium umožňuje, za pomoci využívání nejmodernějších přístupů při zpracování hroznů, vinifikaci a školení vín, uvádět na trh zajímavá vína v objemově výrazně větších výrobních partiích.

 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist