BeNative Chřestová sezona je tu. Doplňte je víny s osobitými přívlastky Jedním z kulinářských symbolů jara je chřest. Ačkoli patří mezi oblíbené sezonní pochoutky, jeho párování s vínem bývá výzvou i pro zkušenější... ▪ 5 min. čtení
Fotogalerie Ukrajinci vyrazili do boje, se sklizní chřestu na české farmě tak pomohou jejich ženy Vedle traktorů a starých zrezivělých strojů se prochází ženy s kočárky a malé děti si kopou s míčem. Vyprané prádlo se pak suší na šňůrách... 29. 4. 2022 ▪ 4 min. čtení
První dámy českých restaurací prozradily svoje triky. Připravte si podle nich chřestové kremrole, kari nebo brownies Chřest si v Česku dáte nejčastěji s holandskou omáčkou nebo v podobě risotta. Oslovili jsme proto tři kreativní šéfkuchařky, které se nebojí... 31. 8. 2018 ▪ 4 min. čtení
Byznys menu Podívejte se, jak v restauraci Ulrika připravují candáta s chřestem Na jídelním lístku pravidelně najdete okouny či štiky, přičemž způsob přípravy i přílohy se střídají. Další vyhlášenou specialitou podniku je... 2. 1. 2018 ▪ 1 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Mlýnec vsadil na kombinaci chřestu a zmrzliny Chřestová sezona začala a šéfkuchaři vymýšlejí originální pokrmy, ve kterých tuto jarní zeleninu upravují na všechny způsoby. Gourmetguru... 1. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Jarní hody: V Restaurantu Ungelt podávají chřest v polévce, pečený na másle i nasladko s jahodami Chřestová sezona začala a šéfkuchař Restaurantu Ungelt pro tuto příležitost připravil nové menu. Chřest zařadil kromě polévky a hlavního chodu i... 11. 5. 2017 ▪ 3 min. čtení
Když bude hezké počasí, nevím, kdo sklidí pole, bojí se jediný český pěstitel chřestu Firma Český chřest je jediný tuzemský producent chřestu. Letos sklidí 300 tun zeleniny. Třetina úrody každý rok míří za hranice. Kromě Německa... 16. 4. 2017 ▪ 5 min. čtení
Chřest, kam se podíváte. Nejlépe se hodí k rybám a bílému masu, jeho chuť rozhodně nepřebíjejte Že chřest dodá jídlu říz, čeští kuchaři moc dobře vědí. Během letošního ročníku Chřesfestu sestavili pro své hosty speciální tříchodová menu.... 1. 6. 2016 ▪ 4 min. čtení
Byznys lunch V hlavní roli chřest: V plovoucí restauraci Grosseto Marina jsme poobědvali s Liborem Mertlem Na pracovní oběd jsme zašli se spoluzakladatelem firmy ComAp Liborem Mertlem. V pražské plovoucí restauraci Grosseto Marina jsme vyzkoušeli... 26. 5. 2016 ▪ 6 min. čtení
O víkendu vyrazte na výlet nebo na výstavu a připravte se na týden s příchutí chřestu Ani o druhém květnovém víkendu nebude o zajímavé akce nouze. Vyrazte za kulturou nebo podpořte dobrou věc a odměňte se lahůdkami z chřestu.... 6. 5. 2016 ▪ 4 min. čtení
ego! Řízný a křehký: Divokému chřestu sluší snad jakákoli úprava, vyzkoušejte ho s míchanými vejci Divoký chřest, jarní rostlina, kterou zejména lidé ve Středomoří sbírají podobně jako u nás houby. Je mnohem aromatičtější než běžně pěstovaný.... 29. 4. 2016 ▪ 5 min. čtení
Tipy týdne 1. KVĚTENSvátek růžových vín na Pražském hradě Svatováclavská vinice, Villa Richter, Staré zámecké schody 6, Praha, www.villarichter.cz... 29. 4. 2016 ▪ 1 min. čtení
Ekonom Chřest s tatarákem ze pstruha? V průhonické Sokolovně mají netradiční sezonní hody Šéfkuchař zrekonstruované průhonické Sokolovny Ladislav Douša používá často sezonní suroviny. Momentálně nabízí chřestové menu. To se skládá... 8. 6. 2015 ▪ 4 min. čtení
Tipy měsíce 29. KVĚTNAPivovar Ferdinand otevírá dveře Táborská 306, Benešov, www.skutecnepivo.cz Máte rádi pivo, chcete vidět, jak se vyrábí, a nevíte, co... 22. 5. 2015 ▪ 1 min. čtení
Recept Chřest z bavorského regionu Franky je pokrm králů i všelék chránící před bouřkou O prvním chřestu už byla na těchto stránkách řeč, teď tahle křehká jarní zelenina kraluje naplno. Farmářským trhům, domácím jídelníčkům i... 8. 5. 2015 ▪ 4 min. čtení
Přichází mistr chřest Na svatého Jiří, kdy ze země vylézají hadi a štíři, si ještě počkáme, z hlíny ale už začíná vystrkovat hlavičky alespoň chřest. Šťavnatá... 10. 4. 2015 ▪ 4 min. čtení
Německý chřest kvůli počasí podraží Milovníci chřestu si letos za svou oblíbenou pochoutku připlatí. Letošní sezonu totiž poznamenají výkyvy počasí z přelomu března a dubna. Kilo... 9. 4. 2015 ▪ 2 min. čtení
Uvnitř recept Když risotto chřestí. Chřestová lahůdka, kterou si můžete připravit i doma V puse čerstvý krásně křupne, je šťavnatý a křehký. Navíc jeho sezona je tady. Chřest, české "bílé zlato". Dříve jsme jej dodávali na císařský... 4. 5. 2014 ▪ 4 min. čtení
Recept Vařený chřest s pošírovaným vejcem a bylinkovou strouhankou šéfkuchaře Sedláka Příprava chřestu není složitá, stačí dodržovat jednoduchá pravidla. Bílý chřest se musí pečlivě celý oloupat až po hlavičku, u zeleného stačí... 1. 5. 2014 ▪ 2 min. čtení
Recept Pečený candát na másle s chřestem, mladou mrkví a omáčkou z rýnského ryzlinku Nová chřestová sezona právě začíná. Zelenina, která lahodí chuti a díky složení je i zdravá, se znovu vrací do české kuchyně. Její příprava není... 30. 4. 2014 ▪ 3 min. čtení