Ondřej Koráb (28) před nástupem do hotelu The Mark pracoval na pozici Junior Sous Chef v hotelu The Augustine v Praze a sbíral zkušenosti v prestižních zahraničních restauracích. V kanadském Torontu vařil přes rok ve vyhlášených restauracích Pangaea a Nota Bene a v Londýně působil 2,5 roku pod vedením michelinských šéfkuchařů v nejlepších restauracích Velké Británie, včetně restaurací Foliage a The Dinner by Heston Blumenthal.
Studoval na Středním odborném učilišti gastronomie v Praze a maturoval na Střední odborné škole potravinářské v Písnici. Své první pracovní zkušenosti získal v hotelu InterContinental v Praze, v pražských hotelech Yasmin a Mandarin Oriental se zdokonaloval v asijské kuchyni.
V roce 2006 získal dvě stříbrné medaile na mezinárodních soutěžích v Německu (IKA kulinářská olympiáda), v Lucemburku (Světový pohár Culinary World Cup) a umístil se také na 1. místě v kulinářské soutěži Gastro Hradec. Následovala bronzová medaile v soutěži Kuchař roku 2007/2008 v juniorské kategorii, kterou obhájil také v roce 2013/2014 v kategorii seniorské.
Mezi jeho koníčky patří cestování, navštěvování michelinských restaurací a sbírání prvotřídních kuchařek.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist