Ondřej Koráb (28) před nástupem do hotelu The Mark pracoval na pozici Junior Sous Chef v hotelu The Augustine v Praze a sbíral zkušenosti v prestižních zahraničních restauracích. V kanadském Torontu vařil přes rok ve vyhlášených restauracích Pangaea a Nota Bene a v Londýně působil 2,5 roku pod vedením michelinských šéfkuchařů v nejlepších restauracích Velké Británie, včetně restaurací Foliage a The Dinner by Heston Blumenthal.
Studoval na Středním odborném učilišti gastronomie v Praze a maturoval na Střední odborné škole potravinářské v Písnici. Své první pracovní zkušenosti získal v hotelu InterContinental v Praze, v pražských hotelech Yasmin a Mandarin Oriental se zdokonaloval v asijské kuchyni.
V roce 2006 získal dvě stříbrné medaile na mezinárodních soutěžích v Německu (IKA kulinářská olympiáda), v Lucemburku (Světový pohár Culinary World Cup) a umístil se také na 1. místě v kulinářské soutěži Gastro Hradec. Následovala bronzová medaile v soutěži Kuchař roku 2007/2008 v juniorské kategorii, kterou obhájil také v roce 2013/2014 v kategorii seniorské.
Mezi jeho koníčky patří cestování, navštěvování michelinských restaurací a sbírání prvotřídních kuchařek.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist