Pavel Šemík zamířil do Prazdroje ihned po studiu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Po absolvování tréninkového programu pracoval nejprve jako technolog a po necelých čtyřech letech se stal v Plzni hlavním sládkem. Poté se přesunul na post ředitele pivovaru ve Velkých Popovicích a od roku 2007 byl manažerem plzeňského pivovaru. V roce 2012 v rámci skupiny SABMiller odešel do Nizozemí, kde nejprve působil jako technický ředitel pivovaru Grolsch, později měl odpovědnost za řízení vztahů s dodavateli a odběrateli pivovaru.
„Zkušenosti z Nizozemí mi daly hodně. Blízkost Belgie proslulé svými speciály tam hraje velkou roli a měl jsem možnost poznat mnoho jiných technologických způsobů výroby piva i spoustu skvělých pivních speciálů,“ říká Pavel Šemík.
„Na Grolsch budu vzpomínat vždy v dobrém, ale Prazdroj je moje srdeční záležitost. Vracím se do prostředí, kde se opět potkám s mnoha zkušenými odborníky, kteří zde byli, už když jsem odcházel. Ti všichni mají Prazdroj v srdci a jsou zárukou, že rozvoj pivovaru bude pokračovat správným směrem. Přibývají k nim navíc nové talentované tváře, což je moc důležité pro naši další budoucnost,“ dodává Pavel Šemík, otec tří děti, který rád sportuje, cestuje a objevuje nové pivní styly. Pozice technického ředitele, na kterou v květnu nastoupil, byla neobsazená od konce loňského roku, kdy z Prazdroje odešel Diarmaid De Búrca.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist