Malá zrnka s velkým využitím: rýže Živí lidstvo už tisíce let. Tato zdravá a levná potravina má stále nejvíc příznivců především v Asii, odkud pochází. Ale i v našich obchodech už... 16. 1. 2013 ▪ 8 min. čtení
Speciality z řad jedlých olejů Regál s jedlými oleji se v poslední době v obchodech proměnil v profilovou záležitost. Každý olej má totiž své specifické vlastnosti i použití. 19. 12. 2012 ▪ 7 min. čtení
Jedlé, bylinkové a kořenicí soli Sůl je darem přírody. Často se hovoří o bílém zlatu. Rozsáhlý sortiment jedlých a bylinkových solí se postará o správné dochucení prakticky... 22. 11. 2012 ▪ 7 min. čtení
Hořčice: Klasika s pestrou paletou chutí Klasika, která nesmí v české kuchyni chybět: hořčice. Víte, jak se vyrábí a jak vzniká výsledná ostrost jednotlivých druhů? A jak ji máte... 24. 9. 2012 ▪ 8 min. čtení
"Živý" sýr - Gorgonzola Gorgonzola je vedle roquefortu celosvětově nejznámější plísňový sýr s modrou plísní. Tato italská specialita si zaslouží, abychom se na ni... 15. 8. 2012 ▪ 6 min. čtení
Prosciutto di Parma - italská klasika Žádný kvalitně zásobený obslužný pult s uzeninami se bez ní neobejde: parmská šunka si u nás získává stále více příznivců. Tento článek vám... 20. 6. 2012 ▪ 6 min. čtení
Zelenina pro znalce - zelený chřest Na jaře kupují tuto zeleninu prakticky všichni. I když jsou spotřebitelé zvyklí kupovat zatím spíše více rozšířený bílý chřest, ten zelený... 23. 5. 2012 ▪ 7 min. čtení
Stévie - zdravá alternativa cukru Po schválení stévie jako potraviny se sladidlo chystá získat nové spotřebitele i u nás. Vedle velmi vysoké sladivosti se tato látka vyznačuje i... 25. 4. 2012 ▪ 7 min. čtení
Zlato Maroka Arganový olej Patří mezi vycházející hvězdy v sortimentu sušených plodů a zároveň mezi nejvzácnější jedlé oleje na světě: marocký arganový olej. Podívejme se... 21. 3. 2012 ▪ 7 min. čtení
Koření: Exotika v kurzu Exotická jídla si razí stále častěji cestu do našich kuchyní. Trend etno ovlivňuje také regály s kořením. Na následujících dvou stranách se... 18. 1. 2012 ▪ 7 min. čtení
Šampaňské: Luxus ve skleničce Šampaňské spotřebitelé chápou jako nápoj pro zvláštní příležitosti. Na následujících dvou stranách se vám pokusíme přinést základní informace o... 14. 12. 2011 ▪ 9 min. čtení
Švýcarské sýrové lahůdky Vybrané, vysoce kvalitní produkty dodávají každému pultu se sýry na půvabu. To, co by vám určitě v nabídce nemělo chybět, pokud chcete zákazníky... 25. 11. 2011 ▪ 5 min. čtení
Pozor na laktózu! Kravské mléko - tak zdravé a chutné. Mnoho lidí je ale není schopno strávit, lépe řečeno nemohou strávit mléčný cukr, který obsahuje. Pro tyto... 21. 10. 2011 ▪ 7 min. čtení
Zdroj obratu, nebo promarněná šance? Podle různých studií to vypadá, že právě věková skupina 50+ bude udávat na trzích budoucnosti tempo. Nejen potravinářský průmysl ale na ni není... 21. 10. 2011 ▪ 6 min. čtení
Čokokrálovství ve tvaru čtverce Je tomu něco přes rok, co firma Ritter otevřela v Berlíně své firemní zastoupení. Označit tři poschodí plné čokolády, zabírající celkovou plochu... 27. 4. 2011 ▪ 3 min. čtení
V království čtvercové čokolády Je tomu něco přes rok, co otevřela v srdci Berlína rodinná firma Ritter své firemní zastoupení. Označit tři poschodí, zabírající celkovou plochu... 23. 3. 2011 ▪ 5 min. čtení
Senioři? Víme, že nic nevíme "Vlastně ani nevíme, jací jsou." Tak by asi mohla znít odpověď na otázku, jaké jsou naše znalosti ohledně generace seniorů. Nebo přinejlepším... 12. 10. 2010 ▪ 12 min. čtení
"Zakázané" biovíno Dobře uspořádané oddělení s víny je vizitkou mnoha obchodů. Kdo chce vyhovět náročným požadavkům svých zákazníků, měl by v sortimentu mít také... 15. 9. 2010 ▪ 9 min. čtení